Dziś jest: 11 grudnia 2019, imieniny: Biny, Damazego, Waldemara

tu znajdziecie aktualności dotyczące najgorętszych wydarzeń, które miały miejsce w naszym temacie... tak więc czytajcie i komentujcie to co chcecie :)

13 grudnia - PAMIĘTAMY

Zbigniew Kuźmiuk: Od 1 stycznia płaca minimalna 2600 zł, a od 1 marca najniższa emerytura 1200 zł

Jak poinformował w tym tygodniu wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej Stanisław Szwed najniższe świadczenie emerytalne od 1 marca przyszłego roku wyniesie 1200 zł brutto, utrzymany zostanie także sposób waloryzacji świadczeń z tego roku.

Notatka z obrad Komitetu Wykonawczego IndustriALL Europa

W dniach 26-27 listopada 2019 roku w Helsinkach  odbyły się obrady Komitetu Wykonawczego IndustriALL Europa. Jak na ironię, na obrady nie przybyło 35 uczestników ze względu na strajk związków zawodowych linii lotniczej Finnair. Co najciekawsze to był strajk solidarnościowy z pracownikami, związkowcami poczty fińskiej, którzy są w sporze zbiorowym z pracodawcą. Tak sobie pomyślałem przy okazji tej sytuacji, że w Polsce taki strajk solidarnościowy jednej grupy zawodowej w sprawie innej grupy zawodowej w chwili obecnej raczej trudno sobie wyobrazić.

Premie dla najlepszych ?

Wynik netto firmy, normy, marże I stopnia i budżet kosztów obszaru to kryteria, od których Zarząd proponuje wypłatę premii w przyszłym roku. Proste, zrozumiałe i transparentne zasady premiowania to stanowisko NSZZ „Solidarność”.

KOMUNIKAT

Upominki z okazji