Dziś jest: 26 lutego 2021, imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława

tu znajdziecie aktualności dotyczące najgorętszych wydarzeń, które miały miejsce w naszym temacie... tak więc czytajcie i komentujcie to co chcecie :)

Wakacyjne bony “Solidarności” będą ważne o miesiąc dłużej

Oferta przygotowana na 40-lecie „Solidarności” została przedłużona. Według założeń każdy członek Związku mógł zrealizować w jednym z kilku górskich ośrodków wypoczynkowych specjalny bon. Końcowy termin został wyznaczony pierwotnie na 31 lipca 2021. W związku z pandemią i wynikającymi z tego obostrzeniami, które wpłynęły na plany wielu rodzin, szefostwo ośrodków DOMS podjęło decyzję o zmianie.

Spotkanie Duda Morawiecki: Dużo trudnych tematów

- Omówiliśmy bardzo ważne dla polskich pracowników sprawy, takie jak transformacja energetyczna, bezpieczeństwo miejsc pracy, czy problemy ze słabą jakością dialogu społecznego – podsumował Piotr Duda dzisiejsze spotkanie z premierem polskiego rządu Mateuszem Morawieckim, które odbyło się w KPRM.

Komunikat Komisji Międzyzakładowej

W czwartek 28 stycznia 2021 r. odbyło się posiedzenie Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” w Krosno Glass S.A.

26.01.2021 19:01 - Od dziś możesz mieć dwa dni dodatkowego urlopu. Są dwa warunki

Oddanie osocza chorującym na COVID-19 to nie tylko konkretna pomoc dla nich, lecz również okazja do tego, by dostać dwa dni wolnego z pracy. Taką właśnie nagrodę przewidują przepisy, które obowiązują od wtorku. Dodajmy od razu, że obejmują wszystkich krwiodawców.

Do zakończenia stanu zagrożenia epidemicznego krwiodawcy będą mieć nie jeden, lecz dwa dni wolnego

"Głos pracownika": Zmiany w kodeksie pracy

W kolejnym wydaniu „Głosu Pracownika” na antenie Radia Gdańsk można było usłyszeć o pracy zdalnej i zmianach w przepisach alimentacyjnych. Tłumaczono także, jak poprawić skuteczność CV.