Dziś jest: 26 kwietnia 2024, imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda

Komunikat Prezesa Zarządu do Pracowników Krosno Glass S.A.

Krosno, 6 sierpień 2020 r.

Uprzejmie informuję w imieniu Zarządu, że wynik netto Krosno Glass S.A. za miesiąc czerwiec 2020, wyliczony zgodnie z zapisem punktu 2 regulaminów: „Regulaminu Wypłacania Premii Motywacyjnej dla pracowników obszarów produkcyjnych na stanowiskach robotniczych i umysłowych do poziomu dozoru liniowego” i „Regulaminu Wypłacania Premii Motywacyjnej dla pracowników obszarów wsparcia: wsparcie mechaniczne, energetyka, logistyka i back office na wszystkich poziomach za wyjątkiem pracowników na stanowiskach kierowniczych wszystkich szczebli” jest ujemny. Zgodnie z zapisem przywołanych powyżej regulaminów, nie ma podstaw do uruchomienia funduszu premiowego za miesiąc czerwiec 2020.

Jednocześnie Zarząd, uwzględniając bieżącą sytuację finansową firmy, doceniając zaangażowanie i włożony przez Pracowników wysiłek w realizację zadań oraz dążąc do zrekompensowania przynajmniej częściowo braku premii za miesiąc czerwiec, postanowił wypłacić pracującym nadal Pracownikom wraz z wynagrodzeniem za miesiąc lipiec rekompensatę w wysokości 80% premii, jaka byłaby naliczona za miesiąc czerwiec bieżącego roku, gdyby zostały spełnione wszystkie kryteria do uruchomienia funduszu premiowego i wypłaty premii, po uwzględnieniu zgłoszonych przez menadżerów poszczególnych obszarów korekt tej rekompensaty, uwzględniających wkład poszczególnych pracowników w realizację bieżących zadań.

Na zakończenie chcę poinformować Państwa, że przychody ze sprzedaży produktów Krosno Glass wyniosły w lipcu bieżącego roku ponad 17mln zł, czyli kształtują się na podobnym poziomie, jak w latach ubiegłych. Fakt ten pozwala bardziej optymistycznie niż dotychczas, patrzeć w przyszłość i daje realną szansę na uzyskanie w kolejnych miesiącach dobrego wyniku firmy, a co za tym idzie na realizację systemów premiowych lub na wypłatę innych dodatkowych świadczeń dla pracowników.

Paweł Szymański

Prezes Zarządu Krosno Glass S.A.